Forside

Mere interesse for grønne tage

By februar 5, 2019 No Comments

Mere interesse for grønne tage

Flere ønsker de miljøvenlige tage, som kan være stort set lige så enkle at lægge som andre tagtyper.

Tekst: Torben Jastram

Et grønt tag kan ved første øjekast virke besværligt at arbejde med. Det fremstår så anderledes, at mange helt automatisk viger tilbage fra muligheden – for når noget er anderledes, er det sikkert også både besværligt og dyrt, lyder argumentet. Men det er ikke tilfældet, mener virksomheden Nature Impact, der leverer grønne tage til Phønix Tag Materialer.

– At lægge et grønt tag er lige så let og hurtigt som at lægge almindelig tagpap på, understreger Søren Storm, der er produktchef hos Nature Impact.

– Nogle bygherrer og rådgivere er betænkelige, fordi de har den opfattelse, at der skal bruges anlægsgartnere til at lægge taget – og som bygherre vil du helst begrænse antallet af forskellige håndværkere på dit byggeprojekt. Men vores grønne tage kræver bare en dygtig tagdækker, så man skal ikke lave aftaler med flere håndværkere, end man alligevel skulle. Der er kun én, der har ansvaret for hele tagdækningen, og han får taget leveret fikst og færdigt, så det er let at lægge på, påpeger Søren Storm.

Stigende interesse
Tidsmæssigt er det grønne tag nemt at arbejde med, når tagpappen er lagt ud. Det siger entrepriseleder hos Nordisk Tagdækning Steen Christiansen, som har arbejdet med Nature Impact Roof fra Phønix Tag Materialer ved flere lejligheder.

– For os som tagdækkere er det vigtigt, at den grønne løsning er meget nem at håndtere. Det bliver leveret helt klar til at lægge på, planterne er allerede i gang med at gro og det kræver ikke grønne fingre at få et grønt tag til at fremstå smukt, siger han.

Entrepriselederen forudser også, at interessen for grønne tage vil være stigende de kommende år.

– For det første hjælper det til at opsamle regnvand, hvilket bliver nødvendigt på grund af flere skybrud, og for det andet gør det taget kønnere at se på. Især fordi planterne skifter farve med årstiderne, siger Steen Christiansen.

SE ARTIKLEN Mere interesse for grønne tage

Leave a Reply